Zorg voor privacy in je tuin met deze tips

Je wilt niet voortdurend gestoord worden, als je in de tuin aan het genieten bent van de rust. Om deze reden is het belangrijk om voor voldoende privacy in de tuin te zorgen, waar verschillende hulpmiddelen je bij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een schutting in de tuin. Met een schutting kun je de tuin afscheiden van je buren, een paadje achter je woning, parkeerplaatsen achterin de tuin, enzovoorts. Op die manier wordt je niet langer gestoord als je in de tuin zit! Bij het plaatsen van een schutting heb je de keuze uit een houten schutting of een natuurlijke schutting.

 

Een groene, natuurlijke schutting in de tuin

Veel mensen kiezen voor een groene, natuurlijke schutting in hun tuin. Het voordeel van een dergelijke schutting is dat de tuin een warmere, gezelligere uitstraling krijgt. Zeker in de eerste jaren dat je een houten schutting plaatst, kan dit een enigszins kille uitstraling hebben. Daarbij kan het hout van de schutting gaan rotten, waardoor je deze na verloop van tijd gedeeltelijk moet laten vervangen.

 

Anderzijds is een voordeel van een houten schutting dat deze direct sluitend is. Een groene schutting zal eerst moeten groeien, voordat deze voldoende privacy biedt. Daarbij kost ook een groene schutting het nodige onderhoud. Wanneer een heg bijvoorbeeld niet onderhouden wordt, geeft dit de tuin een rommelige uitstraling.

 

Geniet van je tuin in een hottub

Een van de redenen om voor meer privacy te kiezen, is het gebruik van een hottub in je tuin. Zonder zorgen in je hottub zitten is niet voor iedereen vanzelfsprekend, als zij weten dat ze begluurd kunnen worden door buren en voorbijgangers. Met een schutting is dit voortaan verleden tijd en kun je optimaal genieten van de ontspanning die een hottub je biedt!