Tuintrends voor het jaar 2018

Wat zijn de tuintrends van dit jaar? Is het tijd om de inrichting van je huidige tuin te veranderen in de komende zomermaanden? Een van de tuintrends van 2018 is het gebruik van een natuurlijke schutting in de tuin. Bij een natuurlijke schutting kun je denken aan het gebruik van een hoge heg, een rek met klimopplanten, enzovoorts. Door gebruik te maken van natuurlijke schuttingen behoudt je tuin z’n natuurlijke uitstraling. Iets wat met een houten of betonnen schutting niet altijd het geval is. Een dergelijke schutting kan je tuin een benauwende uitstraling geven! In het bijzonder wanneer je voor een wat donkerdere schutting kiest.

Maak gebruik van een prieel in de tuin

Naast het gebruik van een natuurlijke schutting is ook het laten plaatsen van een prieel een van de trends van dit moment. Met een prieel heb je ook in de lente of herfst de mogelijkheid om lekker buiten te zitten! In dit geval is het verstandig om het prieel te combineren met een terrasverwarmer. Trekt er een zomers buitje over je tuin? Neem plaats onder je prieel om toch buiten te kunnen blijven zitten. Een prieel aanschaffen doe je tegenwoordig heel eenvoudig in online tuinwinkels. Je vindt hier een grote diversiteit aan formaten en modellen.

Luxe aan je tuin toevoegen

Een derde trend van dit jaar is het toevoegen van luxe aan tuinen. Luxe hoeft helemaal niet duur te zijn! Denk bijvoorbeeld aan een opblaasbaar zwembad of bubbelbad. Naast de opblaasbare varianten kun je er ook voor kiezen om een zwembad in te laten bouwen, of een jacuzzi onder een overkapping te plaatsen. Zeker met een jacuzzi heb je in de herfst en zelfs winter alle mogelijkheid om van je prachtige tuin te genieten! Het warme water voorkomt dat je het koud krijgt.