Tips bij het inrichten van je tuin

Niet alleen de inrichting van je huis is erg belangrijk, ook de inrichting van je tuin vergt de nodige aandacht. Om deze reden is het raadzaam om je vooraf goed te laten adviseren over de mogelijkheden die je hebt. Welke planten, struiken en bomen zijn bijvoorbeeld goed met elkaar te combineren? Hoe voorkom je dat de stijl van de tuin te erg afwijkt van de stijl van het interieur in huis? Enzovoorts. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om je tuin op een leuke manier in te richten. Zo wordt de tuin een plek om je af en toe heerlijk in te kunnen ontspannen na een lange dag op je werk.

Zorg voor voldoende privacy in de tuin

De tuin is voor veel mensen een oase van rust. Je wilt hier niet voortdurend gestoord worden door voorbijgangers of buren, waardoor enige vorm van privacy gewenst is. Dit geldt in het bijzonder wanneer je regelmatig in je bikini, badpak of zwembroek in de tuin ligt. Privacy creëer je door gebruik te maken van schuttingen. Dit kan een houten schutting zijn, maar ook een natuurlijke schutting van struiken en bomen. Mocht je een houten schutting nemen, dan kun je verschillende klimplanten tegen de schutting op laten groeien, om de schutting alsnog enigszins “groen” te maken.

Een combinatie van elementen

Vaak wordt de inrichting van een tuin als een combinatie van elementen gezien. Het meest belangrijke is natuurlijk een combinatie van planten, struiken en bomen. Hierbij dien je er rekening mee te houden dat de kleuren van sommige bloemen met elkaar kunnen vloeken. Daarbij wil je dat er op ieder moment van het jaar iets in bloei staat! Op internet vind je veel informatie over de bloeitijd en bloeiperiode van planten en struiken.

Naast deze vorm van groen, mag ook een complete tuinset, een zwembad of eventueel zelfs een jacuzzi niet ontbreken in de tuin. Dergelijke elementen vind je op Fonteyn.nl!