Houten schutting

Houten schutting

Houten schuttingen hebben een natuurlijke uitstraling. Voor houten schuttingen betaalt u doorgaans de laagste prijs. U heeft ook de mogelijkheid om houten schuttingen te combineren met betonnen palen. Vraag hier naar bij het invullen van onze offertes.

Natuurlijk

De belangrijkste reden voor de meeste mensen om voor een houten schutting te kiezen is het natuurlijke uiterlijk. Het staat natuurlijk en vaak willen mensen dat effect in hun tuin.

Hardhout of geïmpregneerd hout

U hebt de keuze voor ‘gewoon’ hout of hardhout. Hardhout is wat steviger en gaat langer mee. Echter door de juiste bewerking van het hout kan niet-hardhout ook jaren meegaan. Hierbij speelt onderhoud uiteraard een rol waardoor er minder grote kans is op vocht dat in het hout trekt.

Verschillende kleuren

Houten schuttingen kunnen uiteraard geschilderd worden maar wilt u die natuurlijke look behouden dan kunt u dat beter niet doen! Voor het onderhoud is het niet nodig omdat de planken vaak al bestand zijn tegen wisselende weersinvloeden. Denk bij uw kiezen aan verschillende kleuren. Vaak hangen die samen met verschillende soorten hout, maar soms is hout ook bewerkt waardoor het wat donkerder wordt. Kies voor de kleur die bij uw tuin past!

Vormen, constructies en structuur

U kunt voor een gladde plank kiezen, maar kijk ook of een geribbelde plank niet mooi zal staan. Wat meer structuur in een plank zorgt vaak voor een warm effect.

De meeste schuttingen zijn recht, maar kijk ook eens naar de effecten van een ronde houten schutting. Deze staan wat speelser of creëren juist een chiquer effect. Ook kunt u met verschillende bouwconstructies verschillende effecten creëren. Planken kunnen in elkaar geschoven worden of met ruimte ertussen, verticaal of horizontaal geplaatst worden. Bekijk verschillende voorbeelden om te zien wat het beste in uw tuin past!

Contact

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk gratis offertes!
Type code over*: captcha

Schuttingen offerte check