Hoe creëer ik sfeer in mijn tuin.

De lentemaanden komen er weer bijna aan, dit betekend dat we weer met zijn alle in de tuin gaan staan om deze weer lente en zomer klaar te maken. Heel veel mensen halen hun inspiratie uit de winkel vandaan. Of anderen kijken naar de bekende tv-programma’s over mensen die worden geholpen bij de aanleg, of de make over van hun tuin.

Overloop

Allereerst moet je natuurlijk kijken naar de grote van je tuin. Heb je een mega achtertuin, of heb je alleen maar een klein balkonnetje, waar je net genoeg plek hebt voor een bankje en een plantenbak. Als je een klein tuintje hebt maar je wilt er wel graag in zitten kun je ervoor kiezen om de bloemen om je bankje heen te laten lopen. Hierdoor staan er toch wat mooie planten in je tuin, maar kun jij ook lekker zitten in de zon. Als je een grote tuin hebt kun je ervoor kiezen om bepaalde stukken een ander tintje te geven. Zoals een modern stuk afgewisseld met een landelijke overloop.

Kleur

Juist in de lente en zomer wil je kleur in je tuin. Dit kun je doen door te werken met verschillende bloemen in dezelfde kleur, maar wat het ook leuk maakt is om te spelen met de kleur. Juist door kleuren te combineren ziet jouw tuin er een stuk aantrekkelijker en leuker uit. Juist felle kleuren nodig sneller uit om buiten te gaan zitten.

Schutting

Ook kun je op je schutting plantenbakjes hangen. Of je schutting een kleurtje geven in plaats van dat saaie bruin waar hij in is geleverd. Dit kun je zelf doen, of je huurt hovenier Amsterdam in en laat hem jouw tuinontwerpen en inrichten. Je kunt ook vragen of je buurman tijd over heeft om jou te helpen. Scheelt je een hoop tijd en energie.