3

Geld lenen voor een schutting

Het plaatsen van een nieuwe schutting om uw terras of om een volledige tuin kan een behoorlijke investering zijn. Zeker wanneer u een erg grote tuin heeft! Toch biedt een schutting veel voordelen, waarbij u kunt denken aan meer privacy, minder wind op een terras, enzovoorts. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om voldoende geld bij elkaar te krijgen voor de investering die nodig is voor de nieuwe schutting. Denk bijvoorbeeld aan een lening bij de bank, een lening bij familie of vrienden, het splitsen van de kosten met uw buren om de lasten voor de schutting samen te dragen, etc. Laat u bij het afsluiten van een lening altijd goed adviseren door een online vergelijkingstool of bank, om te voorkomen dat u tegen onaangename financiële verassingen aanloopt.

Een banklening aanvragen voor een schutting

De meest voordehand liggende oplossing voor de financiering van een nieuwe schutting is het aanvragen van een lening bij de bank. Deze lening hoeft niet heel hoog te zijn en kunt u vaak binnen een paar jaar aflossen. U kunt er ook voor kiezen om uw buren te vragen of zij een deel van de schutting willen bekostigen, als de schutting bijvoorbeeld op de erfgrens geplaatst wordt. Dit scheelt vaak behoorlijk, waardoor de lening bij de bank minder hoog wordt. Op internet vindt u verschillende vergelijkingstools, waarmee u de gunstigste lening kunt vinden met de laagste rente of de beste voorwaarden.

Geld lenen zonder hulp van een bank

Naast de banklening kunt u geld lenen zonder bank, bijvoorbeeld bij familie of vrienden. Zeker wanneer de schutting niet heel veel meer kost dan een paar honderd euro vormt dit een goed alternatief. Het voordeel aan een lening bij familie of vrienden is dat u dit vaak direct heeft, niet vastzit aan de voorwaarden van een bank en geen rente over de lening hoeft te betalen. Bij grotere bedragen kan een dergelijke constructie ook risico’s met zich meebrengen. Denk aan familiebanden die minder worden, afspraken die niet duidelijk zijn, etc.