3 redenen waarom je een schutting moet laten plaatsen

Bij het indelen van tuinen wordt doorgaans gekozen voor het combineren van verschillende componenten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een gazon, in combinatie met een mooi terras of een veranda. Ook kun je ervoor kiezen om een schutting in je tuin te laten plaatsen. Een schutting biedt je verschillende voordelen, waarover we je in dit artikel meer vertellen. Schuttingen worden aangeboden van hout, van een speciaal soort gaas en bijvoorbeeld van beton. Zo vind je altijd een schutting die bij de uitstraling van je tuin past!

#1: Geniet van meer privacy met schuttingen

Een van de redenen om een schutting in je tuin te laten plaatsen, is de privacy waarvan je met een schutting profiteert. Hoewel je wellicht een goede band met je buren hebt, wil je zeker zomers onbezorgd in je tuin van het mooie weer kunnen genieten. Een glurende buurman is niet hetgeen waarop je op zo’n moment zit te wachten.

#2: Geef je tuin een natuurlijke look

Naast het gebruik van een schutting voor meer privacy in je tuin, kan een schutting je tuin een natuurlijke look geven. Denk aan een staaldraadschutting, die je opvrolijkt met een klimplant als de klimop. Overigens geeft niet alleen een schutting je tuin een natuurlijke look, ook een veranda helpt hieraan mee. Online veranda’s kopen doe je tegenwoordig heel eenvoudig in verschillende webwinkels. Datzelfde geldt voor het online bestellen van schuttingen.

#3: Weinig tot geen onderhoud

In plaats van een schutting zou je ook een heg kunnen gebruiken om je eigen erf te scheiden van dat van je buren. Een heg kost echter veel meer tijd aan onderhoud dan een schutting. Zeker een betonnen schutting zal nauwelijks onderhoud nodig hebben! Een houten schutting kan na verloop van tijd lichte vormen van houtrot vertonen. Het vervangen van houten palen kan op dat moment noodzakelijk zijn.